Forma feței

Fiecare persoană are o formă diferită a feței, însă în ziua de astăzi tot ceea ce contează este să ne cunoaștem forma feței, astfel încât, prin machiaj, coafură și accesorii putem ajunge la forma dorită.

forma-fetei

Fața ovală este considerată cea mai ideală formă, deoarece nu este nici prea lată, nici prea lungă. Persoanele care au această formă pot avea orice coafură, orice pereche de ochelari și chiar orice formă la sprâncene. După cum se poate observa, fruntea este partea cea mai lată, pomeții fiind ușor proeminenți, iar mai apoi fața se îngustează către bărbie.

Fața în formă de diamant se mai poate găsi și sub denumire de formă hexagonală. Această formă se regăsește destul de rar, se aseamănă cu fața ovală, însă linea pomeților este mult mai accentuată, iar fruntea este mai lată decât maxilarul. Persoanele care au fața în formă de diamant ar trebui să renunțe la coafurile și cerceii care le accentuează linea pomeților.

Fața oblong este puțin mai lungă decât cea ovală, având fruntea mai lată, iar bărbia mai proeminentă. De evitat articolele vestimentare și accesorile care alungesc, cum ar fi decolteele și colierele în V, precum și cerceii foarte lungi.

Fața dreptunghiulară este mai lungă decât cea lată, în ceea ce privește fruntea și maxilarul, acestea sunt aproximativ la fel de late, iar bărbia are o formă pătrățoasă.

Fața pătrată are fruntea, maxilarul și pomeții la fel de lați, iar bărbia ușor ascuțită. Femeilor care au fața pătrată le este recomandat să aibă părul lung și drept, breton sau chiar o tunsoare în scări, pe care să-l întoarcă cu ajutorul unei perii. De altfel, acestea pot purta cercei sau coliere mai lungi, pentru a alungi fața.

Fața rotundă are lungimea aproximativ la fel ca și lățimea. Dacă vă doriți o față ovală se recomandă să purtați cercei și coliere cât mai lungi, precum și decoltee cât mai adânci. Avantajul acestei forme este acela că lasă impresia că persoana X este mult mai tânără.

Femeile care au fața în formă de pară au fruntea mai îngustă decât pomeții și linea maxilarului, iar pentru a-și subția partea de jos a feței este de preferat să se apeleze la folosirea unor accesorii mai lungi.

Fața triunghiulară inversată este definită printr-o frunte lată, iar maxilarul și bărbia sunt alungite. Ca și coafură se recomandă tunsori care să ascundă lățimea frunții, precum un breton sau stilul bob.

Fața în formă de inimă se aseamănă cu fața ovală, însă are o bărbie mult mai ascuțită, astfel încât se recomandă coafuri care să ascundă lățimea frunții.

Sursă poză: http://nalyfashion.ro/images/forma-fetei.jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s