Tipuri de ten

După cum am specificat și în postările anterioare există mai multe tipuri de ten, precum: uscat, normal, mixt și gras.

  • Tipul de ten și îngrijirea acestuia:

untitled21

Tenul uscat pare adesea crăpat, cu tendință de îmbătrânire, pielea simțindu-se foarte întinsă. Pentru ameliorarea acestui tip de ten este indicat să se bea foarte multă apă, deoarece nivelul de apă din corp este scăzut. Tenul uscat are nevoie de foarte multă hidratare, astfel încât se pot folosi creme hidratante și nutritive pe bază de uleiuri, apă micelară, iar în ceea ce privește loțiunea tonică aceasta trebuie exclusă complet.

Tenul normal este elastic, arată sănătos și curat, are cele mai puține probleme, fiind nevoie de o atenție minimă. Totodată, acesta poate fi strălucitor, însă nu și uleios, fără exces de sebum, dar poate fi sensibil.

Tenul mixt este cel care mă definește și pe mine, fiind reprezentat de excesul de sebum în zona T, mai exact pe frunte, nas și bărbie, iar alte zone, precum obrajii sunt uscate. Pentru acest ten este recomandată crema-gel matifiantă și apa micelară, deoarece aceastea nu încarcă tenul. De altfel, tenul mixt necesită o îngrijire mai atentă, pentru că acest ten are atât zone specifice tenului uscat, cât și celui gras.

Tenul gras este considerat ca fiind cel mai problematic tip de ten, deoarece la scurt timp după demachierea acestuia apare excesul de sebum, nu permite pielii să respire, fiind predispus la imperfecțiuni, strălucitor, uleios și are porii deschiși. Totuși, tenul gras are avantajul de a nu fi predispus la îmbătrânire, iar dacă este îngrijit corespunzător, atunci durata unui machiaj se poate prelungi. De evitat cremele hidratante și laptele demachiant. De folosit pudra, loțiunea tonică, diferite măști, precum cele cu argilă și gelul demachiant care necesită clătire.

Voi ce ten aveți? Cum îl îngrijiți? Aștept răspunsurile voastre. 

Sursă poză: http://blogulmeudemakeup.com/demachierea-corecta/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s