Pensulele necesare machiajului de zi cu zi

Secretul unui machiaj reuşit constă în pensula pe care o folsesti, afirmație care este susținută de către specialiștii în machiaj. Așadar, este foarte important să știm să folosim pensulele indicate, ca de exemplu cele din păr natural sunt recomandate pentru pudră, blush, farduri, în timp ce cele sintetice sunt perfecte pentru produsele lichide sau cremoase, deoarece oferă senzația de precizie și nu rețin produsul.

  • Pensule pentru aplicarea bazei de machiaj

Pensula pentru fondul de ten (imaginea 1) garantează o acoperire uniformă, eliminând efectul de mască și este esențială pentru anumite zone ale feței, cum ar fi baza nasului.

Pensula pentru corector (imaginea 2) este recomandată să fie din păr sintetic, oferind precizie datorită faptului că  are perii scurți, plați și este subțire. În ceea ce privește nuanța corectorului, aceasta trebuie să fie cu 1-2 nuanțe mai deschise decât nuanța pielii.

Pensula pentru pudră (imaginea 3) este mult mai stufoasă, lucru care ne ajută la aplicarea pudrei mult mai ușor și într-o perioadă scurtă de timp. Această pensulă poate fi folosită și pentru aplicarea blush-ului sau a bronzer-ului.

Pensulă evantai (imaginea 4) este ideală pentru îndepărtarea pudrei sau a particulelor nedorite care au căzut pe genele inferioare în timpul realizării machiajului ochilor, îndepărtându-se cu grijă pentru a nu se întinde și astfel să riscăm să sticăm baza machiajului. Pensula evantai mai stufoasă (imaginea 5) se poate folosi și pentru conturarea feței.

  • Pensule pentru sprâncene

Aceste 3 pensule sunt cele mai folosite pentru zona sprâncenelor, mai ales de către persoanele pe care natura nu le-a înzestrat cu niște sprâncene bogate. Pieptene pentru sprâncene (imaginea 1) se folosește pentru aranjarea acestora, precum și pensula (imagine 2), însă aceasta ne ajută să putem aplica un gel sau o ceară, pentru a le conferi un plus de naturalețe. Cu ajutorul pensulei oblice (imaginea 3) putem da o formă sprâncenelor cu ajutorul unui fard, datorită perilor scurți, oblici și duri, care oferă precizie și este foarte simplu de folosit.

  • Pensule pentru ochi

Prima pensulă se poate folosi pentru trasarea unei lini cât mai aproape de genele inferioare și/sau superioare, oferind precizie datorită perilor scurți și tari. Pensula nr. 2 este ideală pentru aplicarea fapdului pe pleoape, astfel încât în completare vine pensula pentru blending (imaginea 3) care are rolul de a estompa și de a combina culorile, astfel încât, să evităm trecerea bruscă.

  • Pensulă pentru buze

Pensulele pentru buze se pot găsi sub aceste 2 tipuri, au un rol esențial pentru aplicarea rujului pe buze, deoarece oferă precizie și totodată permite întinderea uniformă a acestuia.

Cam acestea sunt pensulele pe care eu  le folosesc săptămânal, bineînțeles că ele sunt mai multe, însă mie una îmi sunt suficiente și datorită faptului că acestea își fac treabă foarte bine și sunt mulțumită de ele, nu mai am nevoie și de altele.

 

Sursă poze:

http://www.magazinuldemakeup.ro/pensule-machiaj
http://www.sigmabeauty.com/brushes/c/317

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s